Orr osteoma

Írta: Dr. Vass Zoltán

Orr osteoma

homlokureg OSTEOMA orrOsteoma az orrüregben, homoloküregben, arcüregben és a melléküregekben aránylag ritkán előforduló jóindulatú csontdaganat. Az oszteómák a csontváz végleges kifejlődésének idején fejlődnek ki és többnyire a 17 - 25. életév táján észlelhetők, ritkábban 25—30 éves korban, vagy később. Az oszteóma (osteoma, csontdaganat) daganat tömött, csontos állományú elváltozás, ami nem vérzik, nem fájdalmas, nem mozgatható. Az osteoma növekedése miatt a melléküreg, homloküreg, arcüreg határain túl terjedhet, és az arc deformálódásához, a szemgolyó diszlokációjához vezethet. A tapadásuk helyéről levált osteomákat halott osteomának nevezzük.

ORR OSTEOMA SZOVETTANAz osteomák kórjóslata kétséges, már csak azért is, mert előbb-utóbb veszélyeztetheti a szemet, betörhet a koponyaűrbe, tehát olyan megbetegedés, amely következményei és szövődményei miatt kockázatos.

Az orr osteoma kórisméje a csontos deformáció, a belső szemzugban a homloküreg és rostacsont falának kiboltosulása következtében állapítható meg. Az osteoma diagnosztikáját biztonsággal az orrmelléküreg röntgenfelvétel (OM rtg) vagy orrmelléküreg CT (OM CT) vizsgálattal tudjuk kimutatni.

Az orr oszteóma, arcüreg és homoloküreg osteoma kezelése csak sebészi úton lehetséges. Az osteoma eltávolítása az orr és melléküregek széles feltárásából és a daganat teljes eltávolításából áll.

 

Hol talál meg bennünket?

Ha valamelyik tünete jelentkezik Önnél, akkor keressen bennünket bizalommal!

Fájdalom mentes kivizsgálás, azonnali ellátás Szegeden. 

Dr. Vass Zoltán

Címünk: ORRKLINIKA SZEGED

6724 Szeged, Kálvária tér 16.      Rendelés: Hétfő, Szerda 16-19

Bejelentkezés: 06-70-635 5576,   Kérjük, hagyjon üzenetet, visszahívjuk!

Telefon: 06 20-397 4144,          email: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

From Address:

Összefoglalás: Orr osteoma, osteomák a melléküregekben és az orrüregben fordulnak elő. Az oszteóma ritkán fordul elő. Az oszteóma (osteoma) daganat tömött, csontos állományú elváltozás, nem vérzik, nem fájdalmas, nem mozgatható. Az osteoma kimutatása, diagnosztikája orrmelléküreg röntgenfelvétel, orrmelléküreg CT  vizsgálattal. Orr oszteóma kezelése sebészi úton lehetséges. Az osteoma eltávolítása az orr és melléküregek széles műtétével operáljuk.

vissza az oldal elejére

vissza a kezdő oldalra